En av de store fordelene med båten er enkelheten. Alle som vokste opp med jolleseiling eller mindre kjølbåter kan se på en J / 70 og si: "jeg forstår det." Man kunne se på riggen og sørge for at den er enkel og robust. Det er lett å forstå hvordan genaker, den store og jib trimmet. Den store cockpit, med velplasserte funksjoner gjør seiler lett og gjør at mannskapet arbeidsprosesser.


J / 70 krysser skikkelig godt og medvind, er det ren glede og spenning når båter planer ivei.. Den har nesten alt som en entypsbåt må tilby for morsom og enkel seiling. Båten fungerer godt for både unge og gamle, mannlige og kvinnelige seilere.


Hvis du ikke allerede er overbevist om at J / 70 Videre, lett å transportere etter vanlig bil, og kan bli sjøsatti alle steder som har en standard rampe for småbåter. Takket være enkelhet, kan du ta båten til ferien, eller dra på en regatta over helgen.


Fordi  J / 70 er en stor og virkelig internasjonal klasse, regattaer vil bli seilt i norske og europeiske serier, Norsk Mesterskap, EM og VM. Seil i Norge i sommer og stikk til Middelhavet i vinter.